lördag 30 juli 2011

Semester och torka

Jag har varit i fjällen och firat farfars 90-årsdag. Det är inte lätt att pyssla på myren, bland lämmlar och ryggsäckar, så det har varit lite tomt och tyst här i bloggen. Tur att du har hittat hit ändå! Jag hade med mig lite uppstämplade motiv (tack, Ida!) som jag och syster ägnade oss åt en kväll, efter ett hårt pass i naturen.

Kortet till jubilaren:




Återkommer med färska alster på måndag, tack för titten!

onsdag 20 juli 2011

Arbetsmoral...

Nej, just nu har jag ingen, men det är ju framförallt eftersom jag har semester! Gjorde en liten tavla till syster, som hon raskt hängde upp på sitt kontor... Nemi är ju bäst!


Nu ska jag sätta min i min nya pysselhörna och klistra ihop nåt att visa er imorgon...

Tack för titten!

söndag 17 juli 2011

Robert Frost

Varje månad kommer det en ny utmaning med Mollys Scrapbookings månadskit. Den här månaden var utmaningen att ha med en dikt på sitt alster. Jag har gjort en LO med dikten i fokus. Dikten jag har valt heter The Road Not Taken och är skriven av Robert Frost. Min LO är inspirerad av skissen vecka 27 på SWE Scrapbook.






Tack för titten, välkommen åter!

lördag 16 juli 2011

Skissedilla #120

Jag har tolkat den senaste skissen hos Skissedilla! Lagom med mist, stämplar och faktiskt en embossad stämpel på min bakgrund, sen papper från Pebbles inc. Fotot föreställer en blivande brud som provar klänningen, men eftersom bröllopet inte har varit ännu, har jag ( i samråd med den blivande bruden) valt att sudda bort fotot.

Den kreativa process som ledde till den här LO:n är mycket inspirerad av min guru Mahlin!





Tack för titten och kom snart tillbaka!

fredag 15 juli 2011

Dala Scrap och Creative Scrappers

Dala Scrap & Sånt har en sommarutmaning som de kallar sommarklöver. Man ska använda färgerna blått och grönt, ha med minst tre blommor, och så ska ordet " sol" vara med i titeln. Min LO är inspirerad av Creative Scrappers skiss #160.




torsdag 14 juli 2011

Nordsalten HK #33

Har tillbringat tre dagar hos min pysselguru Mahlin och fått en massa ni inspiration, nya idéer och några nya alster att visa. Det första jag visar är mitt bidrag till Nordsaltens utmaning #33 - Använd en textstämpel! På sitt alster får man alltså inte ha ett bildmotiv den här gången, utan textstämpeln ska vara i fokus.




Fler nya alster kommer imorgon. Tack för titten!

söndag 10 juli 2011

Deconstructed Sketch #9 & Scrappekammeret

Dagens kort är mitt bidrag till Scrappekammerets utmaning #34 - att bara använda ett mönsterpapper, och Deconstructing Jen's skiss #9. Skissen är, som alltid, lätt att inspireras av och det är alltid lika intressant att titta igenom veckans bidrag där de flesta kort skiljer sig så mycket från varann, fast alla utgår från samma upplägg!

Today's card was inspired by Sketch #9 over at Decontructing Jen's. Her sketches are always fun and easy to interpret into a usable card. Looking through the entries each week is such a treat, because the cards are all so different, even tough they are all made using the same basic idea! I'm also entering Scrappekammerets Challenge #34 with this card. At Scrappekammeret, the challenge is to use only one patterned paper.





Det här kortet är skapat med papper från Mollys Scrapbooking, shabbykitet för juli månad. Som synes passar mönsterpappret mig alldeles utmärkt, det är både lite vintage, lite lila och rätt så blommigt! Stämpeln från TGF har jag också köpt hos Mollys.

My card was created with papers from the July kit from Mollys Scrapbooking, a fantastic Swedish kit club! The stamp is from The Greeting Farm.

Tack för titten! Thanks for stopping by!

lördag 9 juli 2011

Mollys sommartävling - Molly Malone!

I Mollys sommartävling, del 5, ska man inspireras av en musikvideo. Jag inspirerades av den lite mörka stämningen i videon och tyckte att den lilla Gorjuss-flickan passade perfekt!



Tack för titten!

Vintage udfordring # 25

Idag fyller Ida 26! Hipp hipp HURRA!

Jag har skickat ett kort till Ida som jag också lämnar som mitt bidrag till Vintage Udfordrings utmaning #25, där man ska använda 3 olika stansar eller dies. På mitt kort har jag använt Spellbinders dies och två olika Martha Stewart-fjärilsstansar.



Tack för titten, och grattis igen, Ida!

fredag 8 juli 2011

Flutter By Wednesdays, Card and Scrap och SWE

Puh! Det är varmt som i en bakugn i Örebro. Det har nog satt sig lite på kreativiteten, tror jag. Det här kortet, inspirerat av en skiss på SWE Scrapbook, tog mig tre dagar att bli klar med! Och då hade jag ändå färglagt motivet i förväg... Detta är mitt bidrag till Flutter By Wednesdays Challenge den här veckan, som är en öppen utmaning. Det enda man behöver tänka på är att ha med en fjäril eller en älva. Jag lämnar det också som bidrag till Card and Scrap #12, där man ska använda punch eller dies.

Whew! Örebro is hot hot hot! I think it's affected my creativity - this card took me three whole days to finish! That's not including the coloring, I'd done that earlier. I've used a sketch from SWE Scrapbook for inspiration.


I'd like to submit this card for this week's Flutter By Wednesday Challenge, which is an open challenge, the only rule is to use butterflies or fairies. I'm also submitting it for Card and Scrap Challenge #12 where the challenge is to use punches or dies.


Thanks for stopping by!






Tack för titten!

söndag 3 juli 2011

Mollys sommartävling - Molly Mus!

Till deltävling 2 i Mollys Scrapbookings sommartävling skulle man inspireras av en bild på Molly Mus. Jag har varken sett eller hört Molly Mus förut, så jag valde att inspireras av färgerna på Mollys kläder, rött och grönt. Det blev ett julkort!





Tack för titten!

Mollys sommartävling - rund och gul!

Molly undulat är rätt så rund och mycket gul. Till första deltävlingen i Mollys Scrapbookings sommartävling skulle man tänka runt och gult, och skapa något utifrån det. Jag har gjort ett kort med min nya Big Shot, spellbinders och gult papper, gul mist och gula blommor.




Tack för titten!

lördag 2 juli 2011

Anonyme Scrappere Jubileum!

Den norska utmaningsbloggen Anonyme Scrappere fyller 1 år! Det firas med en utmaning kombinerad med en jättestor Blog Hop.

Instruktionerna har jag kopierat från bloggen:


For å være godkjent deltaker i denne bloghoppen må du ha gjort følgende:


1. Levert ditt UNIKE bidrag til AS
(Altså, ditt bidrag kan ikke kombineres med andre utfordringer, denne gang)
TEMA:
"Den store dagen"

2. etter at pkt 1. er gjort, må du legge igjen kommentar hos AS-bloggen

3. så starter selve blogghoppen, du besøker følgende DT-medlemmer i alfabetisk rekkefølge og legger igjen en kommentar hos hver og en av dem.

Mitt bidrag till utmaningen är detta kort till en 60-åring. Jag tycker det är riktigt svårt att  göra kort till män, man antar liksom att de inte har samma tycke för spets, blommor och krusiduller som kvinnor... Mycket av materialet på kortet kommer från maj-kitet från Mollys Scrapboking.




Tack för titten, nu börjar jag hoppa!

fredag 1 juli 2011

Pysseldags!

Äntligen lanseras Pysseldags egna stämplar i webshoppen! Hipp hipp HURRA för Ciza, som har kommit igång med den egna försäljningen och marknadsföringen! Eftersom jag verkligen tycker om de annorlunda, roliga, fina, tokiga stämplarna från Pysseldags, vill jag verkligen rekommendera ett besök både i bloggen och i shoppen.

Ciza ritar egna motiv och har även en stor kollektion textstämplar för alla tillfällen, från klassiska grattis- och god jul-stämplar till citat från Sheldon Cooper och andra kända karaktärer.

Missa inte detta!



Om du dessutom deltar i utlottningen på Facebook och i Pysseldags egen blogg har du chansen att vinna ett paket med nya Pysseldags-stämplar! Kila in här och titta!