måndag 31 oktober 2011

Till en vän...

Att jobba på skola är fyllt av risker och dolda faror. Är man dessutom hängiven sitt arbete och väldigt mån om sina elever kan det ibland bli så att man skadar sig på jobbet. En av mina arbetskamrater är hemma och repar sig efter ett läskigt fall som slutade illa, med ambulanstransport och sjukskrivning. Här visar jag ett av de kort som jag gjort till henne för att pigga upp henne, så att hon ska veta att vi vill att hon ska bli frisk och komma tillbaka fort!



Allt material utom det lilla hänglåset är från Mollys Scrapbookings oktoberkit.

fredag 28 oktober 2011

Läskig ask

På träffen i Linköping gick en av tävlingarna ut på att altra något. Jag gillar ju sånt, så jag hade med mig 4 olika saker att altra, för säkerhets skull. Väl där bestämde jag mig för att göra en Halloween-inspirerad ask! Jag hade köpt en liten flaska på Designat, som jag fyllde med små ögon... Det var utgångspunkten.

Själva asken är målad med Crackle Paint - Antique Bronze. Sedan har jag klistrat på lila-prickigt papper från BoBunny på sidorna som jag först stämplat lite swirls på. På två av sidorna har jag limmat fast fladdermusvingar. Locket är dekorerat med rosor som jag embossat med Embossing pulver Platinum från Inkido (sde silvriga) och sprayat med Moon Shadow Mist från Lindys Stamp Gang (de lilaskimrande), en liten "bibel", och spindelnät gjort av sytråd.





Tack för titten och kom snart tillbaka!

torsdag 27 oktober 2011

Kortutmaning max tio saker

Jag visade min LO från Linköpingsträffen här, där man fick använda tio saker, varken mer eller mindre. Det fanns också en motsvarande kortumaning, som jag naturligtvis inte kunde låta bli! Jag gjorde ett näsdukskort (oväntat?) med papper från Maja Designs serie Ska vi ta en fika?. Blåbär är mitt favoritbär, så valet av papper var inte så svårt...

Kortet är gjort med följande 10 saker:
  • 1 Cardstock
  • 3 mönstrade papper (fram- och baksida)
  • 1 Distress-dyna (Vintage Photo)
  • 2 stämplar
  • 2 blommor
  • 1 band



Jag blev framröstad som vinnare i utmaningen, stolt som en tupp och lätt generad. Konkurrensen var hård, alla som är med på träffarna i Linköping är så himla duktiga!!

onsdag 26 oktober 2011

LO med syster

Min syster och jag upptäckte att det låg alldeles för få bilder på Facebook av oss två tillsammans. Detta beslöt vi att ändra på. I somras när jag var där poserade vi medan vi lagade mat, och hennes man tog kort. Resultatet blev denna bild, som jag nu har valt att scrappa! Jag gjorde den till skissutmaningen på Linköpingsträffen förra helgen. Titeln är en stämpel från Pysseldags, där jag idag bloggar denna LO.


tisdag 25 oktober 2011

God rosa jul!

Dessa  rosa julpapper från Nikki Sivils är verkligen inte min stil! Men, när man ska följa en skiss och har slut på bra idéer är det bäst att utmana sig själv ordentligt! Jag utgick från det rosa pappret med pepparkaksgubbar på och gjorde ett julkort till söndagens kortutmaning på Linköpingsträffen. Nu ska jag bara bestämma mig för vem jag ska skicka det till...



Tack för att du tittar in! Jag är lite nyfiken på vem som läser min blogg, så lämna gärna en kommentar!

söndag 23 oktober 2011

Fyraårskort

Inspirerad av Anna-Maria har jag provat att göra ett kort med en motivstämpel utan att färglägga motivet. Det gick rätt så bra, resultatet blev inte alls tokigt. Började med det här lilla kortet för att se hur det skulle bli. Har ett större på gång, som du kanske kan få se snart.


Stämpeln, siffran och bandet kommer alla från Mollys Scrapbooking. Resten är från mina gömmor.

Tack för att du tittade in, kom snart tillbaka!

lördag 22 oktober 2011

Grattis-kort med SOG

Detta kort gjorde jag till en av utmaningarna på Linköpingsträffen förra helgen. Kortet är rätt så enkelt, men jag gillar att det ändå får den där känslan av omtanke som kommer när man får ett handgjort kort. Jag lämnar kortet som bidrag till veckans utmaning hos I love Promarkers.

This card is my entry in this week's challenge at I love Promarkers. I've colored an image from Some Odd Girl with Promarkers and highlighted some areas with a Sakura glitter pen.



Tack för titten och kom snart tillbaka!

Thanks for stopping by!

onsdag 19 oktober 2011

Hösten är här...

Jag gillar hösten. Det blir mörkt och kallt, man blir röd om näsan när man har varit ute och när man kommer in är det extra mysigt att krypa upp i soffan med en bok och en kopp te, tända massor med värmeljus och bara mysa! Dagens kort från mig är väl både kort och alter, det är ju en ask också...

Mallen har jag hittat någonstans på internet och skrivit ner i mitt block för kortmallar och annan inspiration. Motivstämpeln är privat, det lila pappret är från BoBunny. I den bruna påsen som skymtar i det större fönstret i asken ligger det fyra tepåsar. I samma fack är det en tänsticksask, och i facket bredvid får det plats tre värmeljus. Perfekt som gåbortspresent!

Jag har använt två av Pysseldags nyaste stämplar: Höstmys och Hösten - det är en tröst att det är så vackert. Båda är embossade med embossingpulver i färgen Platinum.






Tack för titten, och glöm inte att titta på och njuta av alla vackra höstfärger innan de försvinner!

tisdag 18 oktober 2011

Tjuvtitt på ... något orange!

Kom och titta imorgon, då får du se vad det här är!


måndag 17 oktober 2011

Tio saker

I helgen har jag varit på Linköping Scrap. Det var tionde träffen föreningen anrrangerade, så tema den här gången var champagne och 10. En av utmaningarna var att scrappa med tio saker. Man fick göra både LO och kort. Min LO är gjord med följande saker: 1 mönsterpapper, 1 bit spets, 1 blomma, 1 stämpeldyna, 4 stämplar, 2 foton och 1 titel. Jag ville göra min LO lite som de som Anna-Maria gör till och från, med stämplar istället för mönstrade papper...



Tack för titten!

lördag 15 oktober 2011

Vintage-grattis

Jag har gjort ett grattis-kort med Mollys september-kit. Pappren går i röda och orange toner, som jag inte är van att jobba med, men jag blev nöjd med det här kortet. Glittret och de turkosa swirlsen satte pricken över i!


I helgen sitter jag på Linköping Scrap och suger i mig inspiration från alla på träffen, skapar lite, pratar och skrattar massor. Ska du dit? Hoppas vi ses där!

onsdag 12 oktober 2011

När man blir kär i ett papper...

Idag ska jag visa fyra kort jag har gjort med samma tre ark mönsterpapper. Det är fortfarande bitar kvar! Jag vill illustrera hur mycket ett ark faktiskt räcker till, eftersom man ibland kan tycka att ett ark mönsterpapper kostar mycket, 10-12-15 kr för ett papper, liksom! (oj, där kom visst elevernas språk fram... )

Mina kort är alla skapade med samma pappersark från Graphic 45, lite dekorationer, och Grattis-stämpel från Pysseldags, såklart! Det stora är en näsduksvikning, och det kortet har jag redan visat i min egen blogg. De andra korten, är enklare vika-upp-och-ihop-kort som bara är dekorerade på olika sätt. Jag gillar de murriga, mörka höstfärgerna och jag tycker de passar alldeles utmärkt till många olika syften. Ni kommer nog att få se mer av dessa färger framöver...






tisdag 11 oktober 2011

Födelsedagskort i blått

Fick en beställning på ett födelsedagskort som skulle gå i blått, kanske lite grönt... Så jag knåpade ihop det här, som går i blått och turkos. Gillar verkligen stämpeln från Some Odd Girl, den är så härligt glad! Och texten som hör till är inte så dum den heller. Jag har mistat lite i blått bakom blommorna, använde en chipboard-fågelbur som mask. Det syns inte jättebra, men det bryter mönstret lite.





Papper från Authentique och BoBunny, stämpel från Some Odd Girl, resten från mina gömmor.

Tack för titten! Kom gärna tillbaka imorgon, då bloggar jag för Pysseldags!

söndag 9 oktober 2011

En liten ask!

Jag har dille på att altra små askar! Det är ju bara så kul! Den här asken får det inte plats något stort i, men kanske ett smycke eller en annan liten present.

Jag har använt mig av lite spillpapper från Mollys februarikit, notpapper, blommor och Crea Diem-stämpeln från Pysseldags. Jag insåg att jag har gjort så många saker med just den här stämpeln, så detta DT-alster får helt enkelt visas upp här, bara.





Tack för titten, och kom gärna tillbaka imorgon, då ska jag visa någon av alla de saker jag har pysslat med i helgen! Ha en skön söndag!

fredag 7 oktober 2011

Detta är inte en fotoblogg

Men jag tog det här kortet för snart två veckor sedan, en tidig söndagsmorgon när sambon precis hade åkt till jobbet... Ljuset är så fint, och luften så klar! Jag bara måste dela med mig!



Snart är det helg, då ska jag inte göra så mycket vettigt alls! Tjoho!

onsdag 5 oktober 2011

Hösten är här...

...och alla skolbarn går en mörkare tid till mötes. Fröknarnas tid blir ännu mörkare, de går till skolan tidigare och hem senare än barnen, och får i sig ännu mindre av det viktiga dagsljuset. Rastvaktstillfällena är guld värda på vintern!

Jag har gjort en pennburk som nog skulle glädja både en fröken och en elev så här när mörkret gör sitt intåg. Jag har använt mig av en av de nya fina stämplarna som finns i shoppen nu, Höstterminen! Perfekt när man vill göra något skolrelaterat! Kanske har man skolfoton på sina barn som man vill scrappa, eller något skolmaterial som behöver piffas upp lite? Det finns även en kompis till den här stämpeln: Vårterminen!

Jag har dekorerat min burk (en vanlig syltburk) med papper från Graphic 45 och lite höstiga dekorationer jag hittade i mina gömmor. En försvarlig mängd glitterlim också, så klart!



lördag 1 oktober 2011

Samstyre...

Alltså, en av de svåraste sakerna med att göra layouter tycker jag är att komma på en kort, fyndig titel som har något med fotona att göra. Ibland gör jag layouter helt utan titel, ibland blir det något enkelt, som datumet eller vem som fyllde år. Borde kanske gå någon kurs i hur man hittar på titlar. Någon som kan tipsa?

Hur som helst, min syster och hennes man fick en tandemcykel i bröllopspresent. Syster var genast framme och undersökte den. Cykeln var jättefin, vinröd med vita hjärtan och stjärnor, bröllopets datum och deras namn. Den var också pyntad med girlanger med dumlekolor och vackra blommor. Det märktes att det var några ur systers pysselgäng som gav den!

stellas mara förra helgen var detta mitt bidrag till kitutmaningen. Man skulle använda saker ur kitet, enbart, och minst en stor blomma. Den har jag vikt dubbel och satt i högra hörnet. Det enda man fick lägga till var bokstäver. Jag blev faktiskt nöjd med titeln på den här layouten!




Ha en trevlig lördag! Idag är det förresten World Cardmaking Day, så sätt igång och gör ett kort! Jag bloggar mina kort imorgon!