torsdag 30 januari 2014

Ett kort om dagen - del 2

Några av korten som jag har visat under den gångna veckan kommer här. Det är ganska blandat, både färgglatt, dämpat, med alla hjärtans-tema eller något helt annat. Hoppas att du blir inspirerad!

Stämplar från Pysseldags.

Washi-tejp är enkelt och snyggt. Stämpel från Pysseldags.

Stämpel från Gummiapan.

Tack för titten, kom snart tillbaka!

tisdag 28 januari 2014

Snöflinge-tag för Pysseldags

Idag vill jag visa en tag jag gjorde igår kväll. Jag blev så inspirerad av det fantastiska vintervädret, både snön, blåsten och minusgraderna! Jag är nog lite egen som tycker om det, men det är så mysigt när snöflingorna far runt i luften och lägger sig som en tjock, luddig filt över världen...

Hur som helst bestämde jag mig för att leka lite med resist-teknik. Det är inte alls svårt, men ser väldigt avancerat ut. Det du behöver (förutom t ex en tag att altra) är stämplar, en embossingdyna, genomskinligt embossingpulver, embossingfön, en distressdyna och en svamp att färga in med, lite vatten och ett par bomullspinnar eller lite hushållspapper.


 Jag började med att stämpla och embossa snöflingor runt kanten på min tag.


När det var klart färgade jag in hela tagen med svart distressdyna och sprayade med vatten med lite perfect pearl i (för en liten glittereffekt). Jag torkade av mina embossade snöflingor med en bomullspinne innan jag torkade hela tagen med embossingfönen.


När tagen var torr och någorlunda platt (jag värmer alltid från båda sidorna, då blir resultatet ofta plattare än annars) lekte jag loss med dekorationer och avslutade med en liten tag med texten Tycker om dig från det senaste alla hjärtans-kitet. Perfekt att lägga på ett paket eller ge bort med en blomma till någon som ligger mig varmt om hjärtat.


Jag hoppas att du ger dig på resist-tekniken, du med! Visa gärna vad du gör, jag är så nyfiken!

tisdag 21 januari 2014

Svartvitt med ett stänk av blått för Pysseldags

Idag vill jag visa ett kort som är nästan helt svartvitt. Ja, nästan. Lite blått slank med också, för att pigga upp det hela lite.


Motivet på mitt kort kommer från Some Odd Girl. Jag har stämplat på akvarellpapper och färglagt med akvarellpennor och vattenpensel. Jag har matchat motivet med en svartvit kollektion från BoBunny, lite spets och några blommor. Ett metallhörn och tre små hjärtan fick också vara med.

Stämpeln Tycker om dig (finns även som digital stämpel i shoppen) har jag stämplat med svart dyna på vitt, slätt cardstock. Alla kanter är distressade med svart distressdyna. Runt mitt motiv har jag stämplat med stjärnor i svart och blått.


torsdag 16 januari 2014

Ett kort om dagen...

Mitt mål för pysselåret 2014 är att göra minst ett kort om dagen. Jag har till och med lagt ut dem på instagram med hashtaggen #ettkortomdagen2014. Jag blir glad av att göra kort och pyssla med papper i största allmänhet och jag behöver knuffa mig själv lite i rätt riktning.

Idag vill jag visa ett par av de kort jag gjort hittills. De flesta är inte så avancerade, men jag är nöjd med dem ändå. Jag är inte ute efter perfektion, utan de är good enough.




Tack för titten!

tisdag 14 januari 2014

Kramas på distans - ett kort för Pysseldags

Idag vill jag visa ett kort som skulle kunna kvalificera sig som en kram på distans. Jag har använt en digital stämpel från Some Odd Girl, som jag färglagt med Copics. Motivet stansade jag ut och sedan stämplade och distressade jag runt kanten så att det inte skulle vara så vitt. Kortbasen är vitt, slätt cardstock. Ovanpå basen har jag lagt lager av kraftfärgad cardstock och ett blågrönt papper från Maja Design.


Den fina hälsningen för långt borta för en kram (finns även som digital stämpel här) har jag stämplat med Walnut Stain på vitt cardstock som jag sedan böjt genom att dra det lite försiktigt över kanten på bordet, så att det får en jämn bågform. Jag lekte lite med rosor, bling och utstansade hjärtan runt motivet. Det här kortet var riktigt roligt att göra, perfekt underhållning när minusgraderna bara blir fler utanför fönstret.

Tack för titten, kom gärna tillbaka snart!


torsdag 9 januari 2014

Ingen kan väl säga nej till choklad?

Nej, jag tänkte ju det.

Dagens kort gjorde jag på LinköpingScrap i november, men har visst inte visat det ännu. Kortet är gjort till kitutmaningen, där man skulle göra ett kort med det material som var med i goodie-bagen. Jag blev riktigt nöjd, trots att det kanske inte är mina färger...


Textstämpeln kommer från K Designs. Visst är den kul?

tisdag 7 januari 2014

Alla hjärtanskort för Pysseldags!

Hej och gott nytt år!

Hoppas du har fått en bra start på det nya året. Idag vill jag ge lite tips på snabba kort till alla hjärtans dag, eller bara ändå, till någon man tycker om.

Jag har använt gummistämplar från kitet med Nillas ugglor och andra djur som ligger här i shoppen. Ugglan är så härlig, tycker jag! alla mina kort är sk Clean and Simple-kort, dvs att jag har ansträngt mig för att hålla det så avskalat som möjligt. Det är en rolig utmaning som jag verkligen rekommenderar!


På kort nr 1 har jag stämplat ugglan i svart och texten i turkost. Snöret sitter så att man kan tro att ugglan sitter på det, lite som på en kraftledning. För att ge kortet lite inramning har jag ritat lite slarviga streck i tre av hörnen.


Kort nummer 2 är ännu enklare. Jag har stämplat samma uggla och text som på första kortet, fast med bara svart. Jag har också stämplat den lilla hjärt-blomman bredvid ugglan och ritat några linjer som kan vara en del av horisonten där ugglan sitter. För att få lite färg och struktur har jag dekorerat med några självhäftande hjärtan i rött.


Mitt tredje kort är nog det som är mest avancerat idag. Jag har använt olika stämpeldynor till mina olika stämplar. Den här gången hoppade jag över ugglan och stämplade med två olika poststämplar som finns i det här mini-kitet i shoppen. Lite bling fick markera blommorna och texten.

Nu är det bara att sätta igång med korten! Ha en bra tisdag, så ses vi igen om en vecka med ny inspiration. Glöm inte att söka till vårt designteam, titta HÄR!