tisdag 29 juli 2014

Hej Rut!

Idag vill jag visa en PL-sida som jag är riktigt nöjd med.

Eftersom mina foton är olika stora har jag valt att ge dem kanter av samma papper, så att de ändå både fyller ut fotofickorna och så att det blir en mer sammanhållen sida. De PL-kort som jag valde passade bra ihop med det pickiga. Jag tyckte inte det behövdes så mycket mer färg, eftersom Rut har en så färgglad outfit på sig på bilderna.

På titelkortet har jag stämplat ett monster och sedan skrivit min text (som jag retuscherat bort på den här närbilden).

Nedanför fotot i mitten har jag stämplat med den minsta hjärtblomman.


De stämplar jag använt är:
Monster (kommer snart)

Jag har använt papper från Pink Paislee och PL-kort från Becky Higgins.

Tack för att du tittade in, kom snart tillbaka!

torsdag 24 juli 2014

Ett kort om dagen - i skärgården

Förra veckan gjorde jag en utflykt till familjens sommarstuga i skärgården. Det var lika härligt som alltid, soligt, varmt och så tyst...

Jag gjorde några kort också, på kvällarna när det var skönt att sitta inomhus efter en hel dag i solen.





Tack för titten, kom snart tillbaka!

onsdag 23 juli 2014

CTS #85

There's another sketch out over at CAS(E) this Sketch! and I'm playing along.

I stamped my swirls with Distress Ink Salty Ocean and stuck a wood veneer butterfly in the middle. Easy peasy. For a little extra flair, I splashed some pearl maker around the butterfly.




Thanks for stopping by, see you soon!

tisdag 22 juli 2014

Bokmärken till sommarens böcker

Jag är en riktig bokmal, men sedan jag började jobba som lärare har jag inte läst lika mycket som förut. Kanske beror det på all läsning som ingår i jobbet? Jag tar igen det på loven, då läser jag som en tok.

Idag vill jag visa två olika bokmärken som jag gjort. Det ena var lite mer ett genomtänkt projekt, medan det andra kom till av en slump när jag fick syn på en klädnypa på skrivbordet...

Steg 1: skär till en kvadrat och vik in hörnen.

Steg 2: Dekorera!
Det första bokmärket är ett hörnbokmärke som är tänkt att sitta över hörnet på sidan. Det är riktigt enkelt att göra, allt du behöver är en bit kvadratiskt papper (mitt är 2 x 2 tum) som du viker ner två av hörnen på. Sedan är det bara att dekorera. Jag har stämplat med Tycker om dig i en pratbubbla.
Framsidan på mitt hörnbokmärke.

Baksidan. Man kan t ex skriva en liten hälsning på insidan.
Bokmärke nr 2 gjorde jag snabbt av en klädnypa och en chipboardpil. Jag dekorerade klädnypan med den lilla hjärtblomman och fyllde i den med en röd och en grön copic-penna. Sedan klistrade jag fast pilen. Enklare kan det knappast bli!



Tack för att du tittade in, och glöm inte att kolla Pysseldags sommarrea!


tisdag 15 juli 2014

Egna PL-kort med Pysseldags stämplar

Hej!

Hoppas att du har det bra ute i sommaren. Det är inte alltid så lockande att sitta inne och scrappa när solen skiner ute, men jag har hittat lite tid att sitta och göra några egna PL-kort, som jag ska använda till att dokumentera en resa som jag och min sambo gjorde i påskas.

Jag skar upp ett ark vitt cardstock och fick ett antal blanka kort att dekorera.

 Jag började med att välja plastfickor och valde då två olika av Becky Higgins. Seden tejpade jag upp dem vid mitt bord och skar till kort i storlekarna 3x4 och 4x6 tum. Jag tejpade upp fickorna för att kunna se hur mitt uppslag kommer att se ut.

Här är mitt uppslag med några av de färdiga korten.

Jag har dekorerat mina kort sparsamt med washitejp och hållit mig till röda och svarta mönstrade tejper. När jag framkallar mina foton och sätter in dem i plastfickorna kan jag dekorera mer med saker som passar till fotonas motiv.
Höger sida med korten insatta.
Vänster sida med de färdiga korten.


Till mina kort har jag använt följande stämplar:


Tack för att du tittade in idag. Kom snart tillbaka!

tisdag 8 juli 2014

Tänk utanför lådan!

Idag visar jag ytterligare två alster som jag gjorde under Pysseldags DT-helg i maj. De här ska jag sätta på kort någon gång, men just nu får de vara precis som de är, färdiga "toppers", alltså de delar som sedan kommer att sitta som översta lager på ett korts framsida.


Den första är enkel och går ganska snabbt att göra. Jag har stämplat texten Du & Jag i rosa på ett vitt cardstock, antingen har jag först stämplat en gång på ett skräppapper först eller två gånger. Sedan har jag stämplat samma text i rosa utan att stämpla av på ett vitt cardstock och klippt ut en vimpel. Vimpeln färgade jag in med svart runt kanterna och fäste sedan på bakgrunden med 3D-kuddar, lite utanför bakgrunden.


På nästa topper har jag använt mig av maskning. Jag har först stämplat tulpanknoppen med grönt på mitt cardstock och sedan på en post-it-lapp (på den klistriga delen) och klippt ut och sedan fäst ovanpå den gröna tulpanen. I nästa steg stämplade jag sommarkollaget med en ljusare grön dyna så att jag fyllde hela bakgrunden. När jag tog bort post-it-lappen kom tulpanen fram utan någon text på. Texten Trevlig semester (finns som digital stämpel) har jag stämplat med svart och klippt ut. Jag rev den ena kanten lite snett för att det inte skulle vara så tråkigt och fyrkantigt. =) Alla kanterna är infärgade med svart (utom den rivna).

Jag tycker att det är roligt när det händer lite på ett kort, och att sätta delar av t ex en vimpel utanför kanten är ett enkelt och effektfullt sätt att få till det.

Tack för att du tittar in!

söndag 6 juli 2014

Ett kort om dagen fortsätter

Jag har, efter ett uppehåll för flytt, fortsatt med min utmaning att göra minst ett kort om dagen. Här kommer några av de senaste.

PL-kort är roliga att göra kort med.

Stämpel från Pysseldags.

Stämpel från K Designs.

Stämplar från Pysseldags.
Tack för att du kikar in, kom snart tillbaka!

Alla korten läggs upp på instagram med taggen #ettkortomdagen2014 .

fredag 4 juli 2014

PL igen!

Hej hej!

Idag gör jag ett litet gästspel i Pysseldagsbloggen, och visar en PL-sida som jag har gjort. Jag utgick från känslan som jag förknippar med bilden på mig och min bästa vän från i vintras, då vi var ute på galej och fastnade på vimmelfotografens bild.

Jag har gjort titelkortet med vit cardstock, som jag piffade upp med två stänk av Distress Stain Picked Raspberry och några trästjärnor samt min titel "Partners in party". Fyndigt, eller hur? ;)


Journalingkortet får ni se utan text. Jag har skrivit ovanpå stämpeltexten Du & jag, som jag stämplat med samma färg som jag stänkte med på titelkortet. Datumet har jag skrivit ut med min Dymo.

Jag hoppas du blev lite inspirerad att göra egna PL-kort, det är ju ganska enkelt ändå.

Tack för titten!

torsdag 3 juli 2014

CTS #83

This is my take on CTS #83. I've shamelessly stolen the sentiment from an inspiration card in an earlier post at the CTS blog. I think it would make a nice wedding card, and there's plenty of room to add names and a date under the banner.



Thanks for stopping by, please come back soon!

tisdag 1 juli 2014

Experiment och PL på kort

Japp! Klart att det går.

Som bekant tycker jag ju att PL är svårt, men de fina PL-korten går ju att använda till annat också. Kort, till exempel. Jag har helt enkelt tagit två kort ur ett PL-kit från Becky Higgins. Sedan har jag färgat in kanterna med Walnut Stain och stämplat med samma dyna. Stämplarna jag har använt kommer från alla hjärtans-releasen, Tycker om dig (denna stämpel är tyvärr slut som gummistämpel, men finns som digital version) och den minsta hjärtblomman.


Det andra kortet jag visar idag hade jag inte tänkt blogga, men när jag lade ut det på instagram fick det så positiv respons så jag vill visa det här med. Det är lite av ett experiment i att använda stämplar på olika sätt... Jag stämplade Istället för en blomma med både med en svart dyna på vanligt papper och med grönt på cardstock och klippte ut, sedan använde jag den i vanligt papper som mall för att veta ungefär var jag skulle stämpla tulpanerna. När jag hade fått till en cirkel på min kortbas färglade jag dem lite lätt med en rosa copic-penna och satte pärlor emellan. Den gröna stämpeln satte jag på distanskuddar mitt i cirkeln av blommor.

Tack för att du tittade förbi och kom snart tillbaka!